برگزاری دوره آموزشی الزامات GHP ,GMP و ورکشاپ تکمیل فرمهای PRPs
دوره آموزشی حضوری الزامات GHP ,GMP و ورکشاپ تکمیل فرمهای PRPs از تاریخ 1401/06/08 لغایت 1401/06/09 با حضور 20 شرکتکننده و 16 امتیاز آموزشی برگزار گردید.
لازم به توضیح است که مخاطبان دوره آموزشی فوق مدیران آزمایشگاهها، کارشناسان کیفیت و مسئولین فنی شاغل در کارخانجات صنایع غذایی و آرایشی-بهداشتی بودند.
شرح دوره آموزشی الزامات GHP ,GMP و ورکشاپ تکمیل فرمهای PRPs:
برنامه های پیش نیازی یا Prerequisite programs که به اختصار PRPs گفته می شود شرایط پایه ای و زیرساختی برای ایجاد و حفظ محیط بهداشتی در واحدهای تولیدی مواد غذایی است که پیش زمینه استقرار سیستمهای ایمنی مواد غذایی در جهت تولید محصولات سالم و بهداشتی است.
سازمان غذا و دارو به منظور ارزیابی و درجه بندی واحدهای تولیدی مواد غذایی، چک لیست ارزیابی برنامه های پیش نیازی (PRPs) واحدهای تولیدی صنایع غذایی و آشامیدنی را طراحی و اجرا نموده است. امتیاز این چک لیست مبنای صدور پروانه بهداشتی ظرفیت خالی، مدت زمان اعتبار تمدید پروانه های ساخت، صدور مجوزهای FSMS و بسیاری دیگر از الزامات سازمان غذا و دارو است. این چک لیست تلفیقی از الزامات زیر ساختی و مستندسازی مرتبط با اصول ایمنی مواد غذایی است.
برنامه PRPs دو جز اصلی دارد:
- نوشتن برنامه که باید شامل سیاست گذاری ها، نحوه پایش، ثبت و یادداشت نمودن و بایگانی کردن می باشد.
- اجرای برنامه که باید تمامی افراد در زمینه هدایت فعالیت ها و رسیدن به استاندارد مورد نیاز آموزش لازم ببینند.
سرفصلهای دوره آموزشی:
✅هدف و دامنه کاربرد
✅مراجع الزامی
✅اصطلاحات و تعاریف
✅دستورالعمل های کاری
✅مستندات سیستم مدیریت کیفیت
✅مقاصد و منافع
✅خط مشی کیفیت و اهداف
✅روش های اجرائی مدون
✅دستورالعمل های کاری
✅فرم ها، مشخصات
✅مدارک برون سازمانی
✅ سوابق مستندات
✅فرایند تصویب، صدور و کنترل مدارک سیستم مدیریت کیفیت
✅نحوه امتیازدهی چک لیست PRPs
تدریس این دوره که با همکاری اداره کل استاندارد استان سمنان در شهرستان گرمسار برگزار گردید به عهده مهندس یوسفبیک بود.