دوره آموزشی تشریح الزامات چکلیست PRPs
دوره آموزشی آنلاین تشریح الزامات چکلیست PRPs در تاریخ 1403/03/31 با حضور 37 شرکتکننده برگزار گردید.
لازم به توضیح است که مخاطبان دوره آموزشی فوق مسئولین فنی واحدهای صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی بودند.
شرح دوره آموزشی تشریح الزامات چکلیست PRPs:
برنامه های پیش نیازی یا Prerequisite programs که به اختصار PRPs گفته می شود شرایط پایه ای و زیرساختی برای ایجاد و حفظ محیط بهداشتی در واحدهای تولیدی مواد غذایی است که پیش زمینه استقرار سیستمهای ایمنی مواد غذایی در جهت تولید محصولات سالم و بهداشتی است.
سازمان غذا و دارو به منظور ارزیابی و درجه بندی واحدهای تولیدی مواد غذایی، چک لیست ارزیابی برنامه های پیش نیازی (PRPs) واحدهای تولیدی صنایع غذایی و آشامیدنی را طراحی و اجرا نموده است. امتیاز این چک لیست مبنای صدور پروانه بهداشتی ظرفیت خالی، مدت زمان اعتبار تمدید پروانه های ساخت، صدور مجوزهای FSMS و بسیاری دیگر از الزامات سازمان غذا و دارو است. این چک لیست تلفیقی از الزامات زیر ساختی و مستندسازی مرتبط با اصول ایمنی مواد غذایی است.
برنامه PRPs دو جز اصلی دارد:
- نوشتن برنامه که باید شامل سیاست گذاری ها، نحوه پایش، ثبت و یادداشت نمودن و بایگانی کردن می باشد.
- اجرای برنامه که باید تمامی افراد در زمینه هدایت فعالیت ها و رسیدن به استاندارد مورد نیاز آموزش لازم ببینند.
سرفصلهای دوره آموزشی:
- هدف و دامنه کاربرد
- مراجع الزامی
- اصطلاحات و تعاریف
- دستورالعمل های کاری
- مستندات سیستم مدیریت کیفیت
- مقاصد و منافع
- خط مشی کیفیت و اهداف
- روش های اجرائی مدون
- دستورالعمل های کاری
- فرم ها، مشخصات
- مدارک برون سازمانی
- سوابق مستندات
- فرایند تصویب، صدور و کنترل مدارک سیستم مدیریت کیفیت
- نحوه امتیازدهی چک لیست PRPs
تدریس این دوره که با همکاری سازمان غذا و دارو برگزار گردید به عهده دکتر حسن کاکویی بود.